me.....!!!!

me.....!!!!
zUrA aFFiizA

Saturday, 30 June 2012

cuti-cuti


Assalamualaikum dan salam sejahtera…

Lamanya tak bercerita di sini..almaklumlah cuti-cuti semester nie memang susah nak ade line internet..haha…papepun tinggal bape minggu je lagi nak masuk semester yang baru..banyak benda yang aku harungi tok habiskan semester yang lepas..alhamdulillah semuanya dah berlalu…tok beberapa minggu lagi lembaran baru akan terbuka dan tercatitlah semula kehidupanku sebagai seorang pelajar..tak lama dah..nie tahun terakhir..mudah-mudahan semuanya berjalan lancar..insyaallah..
So, bila dah pulang ke kampung halman nie..memang banyaklah story..lagi-lagi lah banyak kalau aku xdapat na serve internet…haha..sepanjang aku practical khidupan ku agak sedikit bosan jugalah…tapi kata orang setiap hari pasti ada cabaran yang datang..yang pastinya memang banyak cabaran dan dugaan aku na habiskan practical aku yang tak sampai pun 6bulan nie…rutin harian ku semasa practical pun same jerr…haha nasib badanlah, bila pekara yang kita tak minat, tapi kita cuba juga buad..tekanan tu jangan cakaplah…kalu aku tak boleh sabar gan sume nie..aku rasa tempat aku tanjung rambutan dah…tapi syukur sangat-sangat…alhamdulillah aku masih lagi waras ^_^…
Dalam kehidupan nie, banyak benda yang tak boleh kita jangka, yang akan terjadi, tanpa kita rancang…semakin kita dewasa..semakin banyak perkara yang harus kita fikirkan..tak de sape pun yang boleh mengubah hidup nie melainkan kita sendiri yang cuba mengubah nasib hidup kita…dan selagi tidak melanggar laranganNYA…and mengikut suruhanNYA…haish panjang pulak celoteh aku nie…haha..almaklumlah dah lama tak merepek gan kawan-kawan…keseorangan di rumah..terasa kesunyian bila takde usikan kawan-kawan..^_^
Kerinduan pada sahabat-sahabat dan juga teman-teman sepejuangan, hampir 8 bulan tak jumpa…..rindukan suasana belajar J…dan rindu juga pada someone yang hamper setahun berjauhan…nasib baik ada gambar-gambar sebagai pengubat rindu..
Hahaha…nie baru mukaddimah dia…dah habis satu muka surat…ini akibat tak de sape na dengar story aku kat sini…bosan sesangat tak de kawan..nasib baik ade lappy peneman tatkala kebosanan…



Tujuan utama aku na tulis blog hari nie sebab aku na lepaskan kegembiraan sebab dapat jumpa sahabat terbaik aku sorang nie..jap2 aku sempat snap gambar dia gan aku…tengoklah dlu..


Nielah kawan baik aku…yang paling paham aku dari sekolah lagi…sampai adelah yang cemburu dengan persahabatan kami ini…comel kan orangnya..lagi comel kalu dia tegelak..hihi J
Gambar nie aku snap mase kawin kawan kami..dah kawin kawan aku sorang nie..macam baru semalam je main kejar-kejar gan ko..


Aku pon nak intefreme…hihi…mana tau kan melekat plak dapat kawin cepat…hihiihi..alhamdulillah majlis bejalan lancar…Cuma bersanding dia bulan september nanti…insyallah aku hadirkan diri jika takde aral yang melintang..disebabkan aku dah kenal rapat gan dia…so jadi serba salah jika aku tak menghadirkan diri..dia nie kawan aku dari kecik…lasak orangnya..tapi simple jea..memang xsuka kalut2…okeylah semoga berbahagia yea kawan…

Haha…ade lagi cerita yang aku na cerita nie…almaklumlah dah lama tak bercerita…kali nie aku nak bercerita tentang buah hatiku sicomel yang paling buad aku rindu na balik kampung…melihat telatah dia..





…mula2 dulu takut gan aku..asal jumpa aku jea lari menyorok…haha..tapi lama2 dyorang yang datang sendiri carik aku..nak main gan aku..seronok main gan budak2 nie..hilang stress…haha..cukuplah cerita pasal budak2 nie..na cerita memang tak habis punyer,,

Kali nie aku na cerita pasal kawan2 baru aku…aku suka carik pengalaman baru..walaupun sekejap..aku dah rapat gan dyorang nie..haha..mudahnya na cari kawan kan…asalkan kita ikhlas berkawan sudah cukup..ramailah kawan yang kita dapat..meh aku citerkan..sementara aku cuti semester nie…engat nak carik duit poket skit…haha ternyata aku xmampu dengan report nak kena siapkan lagi..sress aku jadinya..aku sempat kerja seminggu jea kat sebuah kedai yang xsebesar mana berdekatan dengan area rumahku…well, memang kerja nampak senang…bila dah diri sendiri yang buad…huh! Memang terasa penatnya…macam-macam ragam pelanggan ade..kesabaran memang amat diperlukan..tapi aku sempat snap picture..tak banyak…sikit jea..

 




 Dyorang nie..satu kepala jugaklah gan aku..kadang2 giler kadang2 serius..hihi..tapi aku xleh nak lama2 bekerja..sebab memang terlalu penad…bila aku balik keja jea…lembik aku jadinya..so, memang aku xleh teruskan..jadi aku terpaksa berhenti dan siapkan report practical aku yang lebih penting dari kerja mencari duit poket..hahaha…tapi okeylah…dapat pengalaman baru lagi..kawan baru…suasana baru..seronok.. cuti semester yang menyeronokkkan walaupun bukan bercuti dengan family…pengalaman hidup tu lebih penting untuk aku belajar apa itu erti kehidupan, walaupun sedikit…J




okeylah...sampai disini dulu ceritaku ini...ini nasib baik jea dapat bukak internet nie...line menyebelahi aku plak hari nie...alhamdulillah..kalu nak di ikutkan memang banyak lagi aku nak cerita...tapi takut line putus jap g...ape pun tak bleyh.. :)

okeylah salam sejahtera, senyum selalu...bye bye

wasalam